fbpx

Friskluftsventiler

Mobair, 25 års erfarenhet av problemfri och lätt installerad ventilation

Friskluftsventilerna behövs för att kunna leda in lika mycket ersättande färsk luft utifrån som ventilationssystemet för ut. Den normala mängden av färska ersättningsluft för två personer i sovrummet är 20×20 m³/h eller 40 m³/h. Under de kalla dagarna kan man förminska mängden med 40%. Med Mobair-friskluftsventilerna flödar uteluften in dragfritt även under vintertiden. Luften är väl filtrerat och energikonsumtionen är liten.

Friskluftsventiler för bostäder/lokaler med självdrag

Mobair 2010-2075 är gjorda för bostäder och lokaler med mekanisk/självdragsventilation. Denna typ av utrymmen finns i Sverige i hundratusentals villor, fritidshus och offentliga lokaler. Friskluften kommer ofta in via springor eller ventiler utan uppvärmning eller filtrering av inkommande luft. I många fall tillförs det för lite frisk luft.

Mobair friskluftventiler ger dig filtrerad och uppvärmd friskluft och fungerar samtidigt som effektiva luftrenare.

friskluftsventil

Hur väljer man rätt anläggning?

Rätt anläggning väljs enligt bostadstyp och luftväxlingssystem. I vårt urval hittar man lämpliga tilluftsventiler för utrymmen av olika storlek och med olika luftkonditioneringar: hem, inkvarteringar, kontor och mindre affärslokaler.

Mobair 2010 friskluftsventil med värmare

Lämpar sig som friskluftsventil i byggnader med maskinell frånluftsventilation (t.ex. bostäder, övernattningsutrymmen och kontor

Mobair 2020 friskluftsventil med värmare och fläkt

Lämpar sig som friskluftventil i byggnader med eller bostäder med mekanisk eller självdragsventilation.

Mobair 2075 friskluftsventil med värmare och fläkt

Lämpar sig som friskluftsventil i kontor och affärslokaler med mekanisk eller självdragsventilation.

Boka gratis hembesök