FINANSIERING

ARCTIC FÖRSÄKRING

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

FINANSIERING

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

LUFT-VATTENVÄRMEPUMPAR

Med en luft-vattenvärmepump producerar du ren och prisvärd värme för en bostad med ett vattencirkulerande värmedistributionssystem, såsom vattenradiatorer eller golvvärme. Den kan installeras som hemmets huvudsakliga värmekälla eller för att stödja ett annat värmesystem. Luft-vattenvärmepumpen är enkel att använda. Du sparar upp till 60 procent på din värmeräkning!

SÅ HÄR FUNGERAR LUFTVATTENVÄRMEPUMPAR?

En luft-vattenvärmepump hämtar sin energi från uteluften genom ett utomhusaggregat vilket gör att verkningsgraden varierar med utetemperaturen. I en luftvärmepump finns det ett köldmedium, vanligt idag är R32 och det är köldmediumet som i värmepumpens slutna system hettas upp i utomhusaggregatet och som i värmeväxlaren överför sin värme till husets värmesystem eller varmvatten. Det finns två typer av luft-vattenvärmepumpar, splitmodell med värmeväxlaren inomhus i innerdelen och monoblock med värmeväxlaren i utomhusdelen. Vid installation av en splitmodell dras det gasrör mellan inomhus och utomhusdelen men vid installation av monoblock så dras vatten mellan delarna. För att montera luftvatten av splitmodell krävs att installatören är F-gas certifierad.

Med en luft-vattenvärmepump kan du idag göra betydande energibesparingar och din vinst blir bara större vid uppvärmning under en längre tid. Om du väljer att ha den uppkopplad mot WiFi innebär det att du lätt kan styra dess funktioner i din mobil. Du kan lätt ändra temperatur eller styra andra funktioner när du vill.

FÖRDELAR

  • Energisparande, upp till 58% av värmen som produceras med en värmepump är kostnadsfri eftersom den kommer från utomhusluften.
  • Miljövänlig
  • Ger bra inomhusklimat
  • Kan styras från smartphone eller surfplatta
  • Hög prestanda

LUFT-VATTENVÄRMEPUMPAR FÖR OMGÅENDE LEVERANS

Vi på Scanmont har välfyllda lager med luft-vattenvärmepumpar från Gree för omgående leverans.
Hitta din närmaste återförsäljare eller kontakta oss för mer information och offert.

FYRA ENKLA STEG FÖR ATT KÖPA LUFT-VATTENVÄRMEPUMP

Be en expert om råd

Fyll formuläret så hänvisar vi dig till en auktoriserad återförsäljare i din närhet. Eller så kan du själv välja att kontakta en auktoriserad återförsäljare direkt från kartan. En representant från företaget kommer då att kontakta er för att kunna göra en beräkning utifrån just ert hus behov och självklart svara på alla frågor som ni kan ha.

Ni får ett personligt erbjudande

Utifrån de uppgifter ni lämnat kan nu återförsäljaren utvärdera vilken luft-vattenvärmepump som passar just ert hus bäst. Med rätt utrustningsval och dimensionering så säkerställs att din värmepump producerar värme med bästa möjliga effektivitet och med den största besparingen.

Enkel installation

Installatören levererar luftvatten värmepumpen och tar med sig allt som behövs för just er installation. Installationen görs på 1 till 2 dagar och ni kan självfallet bo i huset under tiden.

Njut av en bekymmerslös vardag

Din luftvattenvärmepump börjar spara på uppvärmningskostnaderna för husvärme och varmvattnet direkt efter installationen. Gree Versati Nordic luft-vattenvärmepumpar är lätta att använda och att kontrollera temperaturen är enkelt, ditt hem kommer alltid ha rätt och behagligt jämn temperatur.

En investering som lönar sig

En luft-vattenvärmepump ger årliga besparingar på 15 000 – 25 000 kr i uppvärmningskostnader jämfört med till exempel olje- eller elvärme. De besparingar du tjänar under livscykeln för en luft-vattenvärmepump kan uppgå till flera hundratusentalskronor. Förutom besparingar kommer även värdet på din fastighethet att öka.

Investera i boendekomfort

Med en luft-vattenvärmepump kan du styra temperaturen i ditt hem och njuta av konstant värme året runt. De intelligenta funktionerna och wifi-uppkopplingen hos Gree luft-vattenvärmepumpar gör användningen enkel och bekväm.

Enkelt att vara miljövänlig

Genom att välja en energieffektiv och miljövänlig luft-vattenvärmepump minskar du på ett tydligt sätt ditt koldioxidavtryck. Våra nya energieffektiva Gree Versati Nordic luft-vattenvärmepumpar använder miljövänligt R32-köldmedium. De nya modellernas koldioxidavtryck blir med det upp till sex gånger mindre än äldre modellers koldioxidavtryck.

Elda inte pengar!

Uppvärmning med olja och el är dyrt och belastar miljön, särskilt under den kalla årstiden. Stigande energipriser ökar uppvärmningskostnaderna och kan skapa oro. Underhåll av ett gammalt värmesystem som är i slutet av sin livscykel orsakar också problem och extra kostnader.

Genom att byta ut ditt gamla värmesystem mot en ny luft-vattenvärmepump som använder den mest avancerade tekniken tar du kontroll över din egen uppvärmningsekonomi och gör även din del för en gemensam hållbar framtid.

Besparingar i löpande uppvärmningskostnader inleds direkt efter installationen. Be ett proffs om en offert på luft-vattenvärmepump redan idag!

Luft-vattenvärmepump eller bergvärmepump?

Fördelen med en luft-vattenvärmepump jämfört med en bergvärmepump är ett lägre inköpspris samt en enklare och snabbare installation. Marken eller det utrymme som behövs för bergvärmebrunnar kan göra det svårt att installera en bergvärmepump. En luft-vattenvärmepump är den optimala lösningen för dessa platser.

Gree Versati Nordic luft-vattenvärmepumpar producerar värme med god effektivitet även vid låga temperaturer. När det är som kallast är dock bergvärmepumpens verkningsgrad ofta något bättre.

Våra återförsäljare hjälper dig gärna att välja den bästa lösningen för ditt hem!

Kolla in vår luft-vattenvärmepumpsguide!

Vår kostnadsfria och heltäckande luft-vattenvärmepumpsguide innehåller mycket användbar information för att stödja köp och användning av en luftvattenvärmepump.

I vår guide hittar du användbar information om att köpa en luft-vattenvärmepump och byta värmesystem. Guiden underlättar även jämförelsen av luft-vattenvärmepumpar och ger instruktioner för korrekt användning av enheten.