fbpx

Luftvärmepump Västerås

Luftvärmepump med låg energikostnad

Är det dags att investera i en luftvärmepump eller behöver du byta ut din gamla luftvärmepump? Oavsett vad så har vi på Scanmont en luftvärmepump som både värmer ditt hem och som sänker dina energikostnader.

Vi erbjuder även 5 års garanti på våra luftvärmepumpar. Vi har lång erfarenhet och är väldigt kunniga inom värmepumpar. Har du frågor om luftvärmepumpar så kan du höra av dig till oss antingen på mail eller telefon eller så bokar du ett gratis hembesök så kontaktar våra återförsäljare dig därefter.

Vi vet att det är svårt att välja rätt värmepump och vi är måna om att du ska välja rätt värmesystem utifrån ditt värmebehov, så tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Genom våra återförsäljares expertis så hjälper vi dig hitta rätt värmesystem.

Scanmont levererar värmepumpar i Västerås

Med Scanmonts återförsäljare kan du känna dig trygg från det att du köper din luftvärmepump till installation, vi finns med hela vägen.

Vi säljer varumärken som Gree, Toshiba och LG. Scanmont säljer enbart produkter som är testade och är av toppkvalitet. Vi har valt ut dessa luftvärmepumpar tillsammans med våra återförsäljare.

Scanmont och dess återförsäljare är välkända för sin kvalitet från installation till service. Våra erfarna återförsäljare kan ge dig snabb och kunnig support om du behöver hjälp inför, under eller efter en installation.

  • lättinstallerad
  • kan användas som luftkonditionering på sommaren
  • möjlighet att använda som avfuktare finns
  • bra livslängd vid korrekt installation
  • låg totalkostnad

Alla våra luft-luft värmepumpar

Luftvärmepump förbättrar även inomhusklimatet

En luftvärmepump förbättrar inomhusklimatet i ditt hem. Till skillnad från andra system ger luftvärmepump inte bara billig energi utan förbättrar även klimatet inomhus. Den renar luften och håller luftkvaliteten  

För vem i Västerås är en luftvärmepump ett bra alternativ?

Luft-luftvärmepump är ett bra alternativ för hushåll som vill ha ett komplement till direktverkande el och som inte har en alltför stor energiförbrukning. Denna typen av lösning fungerar bäst i hus med en öppen planlösning eftersom tanken är att rumsluften ska transportera värmen till olika delar av huset. 

Luft finns överallt och är gratis. Man behöver varken borra i marken eller ha en stor tomt för att kunna utnyttja fördelarna med en luft-luftvärmepump. En luft-luftvärmepump kan till exempel komplettera direktverkande el på ett bra sätt. En luftvärmepump är relativt lätt att installera men den kräver regelbunden filterrengöring. Den fungerar i princip som en kontinuerlig dammsugare av inomhusluften. Varma dagar kan luft-luftvärmepumpen även kyla huset. 

En perfekt lösning för uppvärmningen av ditt hus i Västerås

Det finns många fördelar med en värmepump, den är lättinstallerad och kan användas som luftkonditionering på sommaren. Den går även att använda som avfuktare och har lång livslängd vid korrekt installation. Dessutom blir totalkostnaden låg. 

Hur Fungerar en luftvärmepump

En luft-luftvärmepump fungerar ungefär som ett kylskåp, fast tvärtom. Ett kylskåp pumpar värme inifrån skåpet som kommer ut på baksidan, medan en luft-luftvärmepump pumpar värme ur utomhusluften och avger värmen till inomhusluften istället. För varje kWh el som används för att driva en luftvärmepump får man normalt ut cirka två till tre kWh värme till huset. 

Värmepumpen producerar värme som sprids i huset med den cirkulerande inomhusluften.

Hjälp med installation och service

Våra lokala återförsäljare har lång erfarenhet av både installation och service av värmepumpar och hjälper dig att ta ta fram rätt lösning för uppvärmningen av ditt hus samt ser till att installationen görs på rätt sätt. Vårt mål är att din investering ska vara så kostnads- och energieffektiv som möjligt.

Om Västerås

Västerås ligger i Västmanlands län, Västerås är den största staden i Västmanland (122 953 invånare enligt SCB, den 31 december 2018) och är även residensstaden i Västmanlands län. Västerås är Sveriges sjunde största kommun.

Staden har gamla anor och räknas som Sveriges näst äldsta stad efter Skara, staden grundades redan år 990 endast två år efter Skara som grundades år 988. Staden hette från början Aros och bytte sedan namn till Västra Aros för att sedermera byta till namnet Västerås.

Under stadens tusenåriga historia har mycket hänt, bland annat år 1521 då Gustav Vasa och hans armé av dalkarlar drabbade samman med danskarna i Slaget om Västerås. Det var även i Västerås som Gustav Vasa år 1527 höll sin reformationsriksdag. Vid detta tillfälle avskaffade han katolicismen i Sverige och införde även arvkungadöme.

Staden har ett stort och aktivt näringsliv och det finns flera stora klassiska företag på orten, bland annat ABB, Bombardier Transportation, Westinghouse men även nya techbolag som exempelvis Northvolt.

 

Luftvärmepump Västerås

 

Boka gratis hembesök