FINANSIERING

ARCTIC FÖRSÄKRING

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

FINANSIERING

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

Kort förklarat fungerar den på samma sätt som ett kylskåp, fast man vänder på flödet. I ett kylskåp pumpas värmen inifrån kylskåpet ut på baksidan, för en luftvärmepump är det tvärtom. Närmare förklarat fungerar luftvärmepumpen på ett sådan sätt att man tar värmeenergi från luften på utsidan och avger den sedan till inomhusluften.

Luftvärmepumpens innerdel och utomhusdel kopplas ihop i ett slutet system med isolerade kopparrör där en speciellt anpassad gas cirkulerar. Gasen tar via tunna kopparrör i förångaren upp värmeenergi från utomhusluften för att sedan komprimeras i kompressorn innan den upphettad överför värmen till luften inomhus via kondensorn i innerdelen.

FÖRDELAR MED LUFTVÄRMEPUMP

Luft finns överallt runt omkring oss och bäst av allt är att den är gratis, men det finns många fler fördelar med luftvärmepump:

FLEXIBELT

En pump är ett bra alternativ för dig som inte vill eller får borra och gräva för berg- och jordvärme. En luftvärmepump tar dessutom lite plats och är enkel att installera.

FÖRNYBAR ENERGIKÄLLA

Luftvärme utvinns ur solenergi som lagras i utomhusluften. Förnybar energi är energi som inte kommer att ta slut inom en överskådlig framtid.

BRA KOMPLEMENT

En luftvärmepump är ett bra tillägg till alla andra uppvärmningsalternativ.

KOSTNADSEFFEKTIVT

Med en rätt installerad luftvärmepump kan uppvärmningskostnaden halveras och ge en stor besparing för villor och lokaler. Dessutom är investeringskostnaden lägre i jämförelse med jord- och bergvärme. Det går med andra ord att spara pengar med en luftvärmepump, speciellt om man idag värmer upp sitt hem med direktverkande el.

VÄRME & KYLA

På vintern värmer pumpen upp inomhusluften och på sommaren kan den ge skön svalka i huset.

LÄTT ATT INSTALLERA & HANTERA

Pumpen är lätt att installera och kräver bara regelbunden filterrengöring.

FÖRBÄTTRAR INOMHUSMILJÖN

Luftvärmepumpen verkar som en dammsugare av inomhusluften och renar den aktivt hela tiden.

INBYGGD WI-FI

Många av våra luftvärmepumpar har Wi-Fi i sig vilket gör att du kan styra pumpen via din mobil. Perfekt efter en varm dag på stranden eller på väg ner till sommarstugan.