FINANSIERING

ARCTIC FÖRSÄKRING

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

FINANSIERING

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

Arbetsgivare kan förbättra arbetsmiljön och sänka kostnaderna genom att installera luftvärmepumpar med kylfunktion på kontoren. Detta bidrar till att hålla produktiviteten hög även under varma dagar.

Under sommaren kan temperaturen bli för hög även inomhus. Forskning visar att produktiviteten sjunker med cirka 2 % för varje grad temperaturen överstiger 25 grader. Genom att installera luftvärmepumpar kan man effektivt sänka inomhustemperaturen och bibehålla en produktiv arbetsmiljö.

 

Optimera produktivitet på kontoret med en luftvärmepump

När produktiviteten sjunker får arbetsgivaren mindre arbete utfört för samma lön. Detta kan leda till förseningar och behov av extra anställningar. För vissa typer av arbete kan detta också innebära betydande ekonomiska förluster.

Låt oss titta på ett exempel. Ett kontor med tio anställda, där varje anställd har en genomsnittlig bruttolön på 32 000 kronor per månad, kostar arbetsgivaren cirka 40 000 kronor per månad per anställd när man inkluderar skatter och arbetsgivaravgifter. Totalt blir det 400 000 kronor per månad för alla anställda.

Om inomhustemperaturen stiger till 30 grader, sjunker produktiviteten med tio procent. Detta innebär att arbetsgivaren betalar 40 000 kronor per anställd, men får arbete värt endast 36 000 kronor. Det är alltså en förlust på 40 000 kronor per månad, vilket motsvarar en hel månadslön för en anställd. Under sommaren kan det finnas fler än två månader med varma dagar, då temperaturen överstiger 25 grader. Med en kostnadsbesparing på 80 000 kronor under två varma månader kan kontoret kylas tillräckligt för att undvika produktivitetsförluster.

 

Fördelar med en luftvärmepump & underhållstips

Att kyla med en modern luftvärmepump är kostnadseffektivt, med en elförbrukning på högst några hundralappar per månad. Dessutom fungerar datorer och andra elektriska apparater mer effektivt och drar mindre el när de hålls svala. Regelbundet underhåll av kylsystemet är också viktigt. Det största underhållsbehovet är att rengöra filtret, vilket kan göras enkelt med en dammsugare. Ibland kan en mer omfattande kontroll av systemet behövas med några års mellanrum, men kostnaderna fördelas över de kyliga månaderna och är oftast bara några hundralappar.

 

Ett svalt kontor lockar

Att ha ett svalt kontor kan också göra arbetsplatsen mer attraktiv för nuvarande och potentiella nyanställda. Ett bekvämt och kylt kontor är ett bättre alternativ än ett som inte är kylt. Kylning kan även öka kundernas trivsel och därmed företagets intäkter.

 

Kostnadsbesparingar med luftvärmepump för kontor

  • Ca 40 000 kronor sparas i lönekostnader under de varma månaderna.
  • På ett år sparas i genomsnitt 70 000 kronor under två varma månader.
  • Investeringen för en luftvärmepump betalas av med det den sparar cirka 70 000 kronor per år.
  • Luftvärmepumpen har en livscykel på minst 10 år, vilket ger en total besparing på 700 000 kronor. Kostnaden för en luftvärmepump som kyler kontoret är cirka 1 700 kronor per varm månad. Det betyder 3 400 kr per år och 34 000 kr under tio år.
  • Nettobesparingen över tio år blir 700 000 kronor – 34 000 kronor = 666 000 kronor.

Genom att investera i en luftvärmepump för kylning kan arbetsgivare inte bara öka komforten och produktiviteten på arbetsplatsen, utan också göra betydande besparingar på lång sikt.